Sosyal Medya

Güncel

Adil Öksüz BND’ye mi transfer oldu?

Adil Öksüz’ün Almanya’da geçici oturum aldığı haberleri, konuyu ister istemez CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kontrollü darbe iddiasına ve Öksüz ile ilgili geçmişte yaptığı değerlendirmelere getiriyor. Adil Öksüz’ün MİT elemanı olduğunu dile getiren ilk siyasetçi Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun Adil Öksüz ile ilgili bilgi kaynağı ve zamanlamasına dikkat etmeliyiz.



Hüseyin Likoğlu - Yeni Şafak

Sahte bir hesaptan gelen maili niye ciddiye alırsınız? Ya o maili gönderen kiÅŸinin kod adını bildiÄŸiniz için ya da maildeki bilgiler iÅŸinize geldiÄŸi için ciddiye alırsınız. 15 Temmuz ihanetinin arkasındaki en önemli isim Adil Öksüz’ün bugünlerde Almanya’da olduÄŸuna iliÅŸkin çok güçlü emareler ortaya çıktı.  Alman yetkililerin deÄŸerlendirmeleri ve Alman basınında yer alan haberler bu bilgiyi neredeyse teyid ediyor. 

Adil Öksüz’ün Almanya’da geçici oturum aldığı haberleri, konuyu ister istemez CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu’nun kontrollü darbe iddiasına ve Öksüz ile ilgili geçmiÅŸte yaptığı deÄŸerlendirmelere getiriyor.  Adil Öksüz’ün MÄ°T elemanı olduÄŸunu dile getiren ilk siyasetçi Kemal KılıçdaroÄŸlu’dur.  KılıçdaroÄŸlu’nun Adil Öksüz ile ilgili bilgi kaynağı ve zamanlamasına dikkat etmeliyiz.

KılıçdaroÄŸlu’nun Adil Öksüz’e merak salması kendisine ‘[email protected]’ adresinden gelen bir e-posta nedeniyledir. Söz konusu e-posta ile ilgili geçmiÅŸte bazı yazılar ve haberler de yazıldı. ‘fuatavni’vari tipik bir FETÖ operasyonu maili anlayacağınız. ‘denizbayrak83’ e-posta ile KılıçdaroÄŸlu’na Adil Öksüz konusunda ne yapacağını tek tek yazıyor. KılıçdaroÄŸlu da bu e-postadan sonra hem kontrollü darbe söylemini dillendirmeye baÅŸlıyor hem de Adil Öksüz ile ilgili kafa karıştırıcı açıklamalarda bulunuyor.

KılıçdaroÄŸlu, kendisine e-posta yoluyla gelen senaryoyu sahneye koyuyor. Ancak KılıçdaroÄŸlu’nun kendisine bu maili gönderen kiÅŸiyi tanıyıp tanımadığını bilmiyoruz. ‘denizbayrak83’ uzantılı mail adresinin kime ait olduÄŸu hala çözülemedi. EÄŸer KılıçdaroÄŸlu, denizbayrak83’ü biliyorsa ve ona göre hareket etmiÅŸse vahim bir olay. DeÄŸil, bilmiyorsa ve e-postanın içeriÄŸine bakarak hareket etmiÅŸse daha vahim bir durum. Bir ülkenin ana muhalefet lideri, ne idüğü belirsiz bir kiÅŸiden gelen bilgilerle hareket ediyorsa orada oturup bir düşünmemiz lazım. 

Niye mi? 15 Temmuz ihaneti olmuÅŸ, 250 ÅŸehit, 2 binden fazla yaralı var ve bütün gözler Adil Öksüz’de. Öksüz Türkiye’nin her yerinde aranırken,  anamuhalefetin lideri, Öksüz’ün MÄ°T’çi olduÄŸunu söylüyorsa iÅŸin içinde nasıl bir hesap var araÅŸtırmamız gerekir. Ne zaman söylüyor bunları KılıçdaroÄŸlu?  Adil Öksüz’ün nerede olduÄŸunu, yurt dışına çıkıp çıkmadığını bilmediÄŸimiz bir dönemde. Yani olur ki, Öksüz yakalanırsa “SöyleyeceÄŸi ÅŸeylere itibar etmeyin” algısını peÅŸinen oluÅŸturma gayreti içinde KılıçdaroÄŸlu. Çünkü herkeste bir telaÅŸ var. “Acaba Türkiye Cumhuriyeti Devleti Adil Öksüz’ü yakalarsa halimiz nice olur” diye.

KılıçdaroÄŸlu, en son 5 Nisan 2017’de NTV’de ÅŸunları söylemiÅŸti, Adil Öksüz için: “MÄ°T yasasında bir deÄŸiÅŸiklik yapıldı 2014’te. BaÅŸbakan’ın emri ve talimatı olmadan hiçbir MÄ°T görevlisi tutuklanamaz, gözaltına alınamaz. Adil Öksüz neden gözaltına alınmadı, tutuklanmadı? Bu soruları ben sormak zorundayım. Adil Öksüz bilinmeyen bir isim deÄŸil. Ben ismini söylemezsem onun da üstünü tamamen kapatacaklar. Kim bu Adil Öksüz? Öldü mü, ölmedi mi? Hayatta mı? Kim bu adam? Gücü nereden alıyor? ‘Efendim biz bununla ilgili soruÅŸturma açtık’ siz onu külahıma anlatın bana deÄŸil külahıma anlatın. Adil Öksüz’ün nerede olduÄŸunu bilmeyecek ama soruÅŸturma açmış olacak. Bizi mi kandırıyorlar? Yok öyle bir ÅŸey.”

Evet, KılıçdaroÄŸlu bu soruları sordu ve yeni belgeler açıklayacağını söyledi. O gün bugün yeni belgeler gelmedi. Hatta KılıçdaroÄŸlu sustu, unuttu Adil Öksüz’ü. Sonra belgeler geldi ama KılıçdaroÄŸlu’ndan deÄŸil, iddianameden geldi. Adil Öksüz ile ilgili iddianameye göre Öksüz Türkiye’nin her yerinde aranırken ABD’nin Ä°stanbul BaÅŸkonsolosluÄŸu tarafından arandığı tespit edildi. CHP’den ABD Büyükelçisine, ”Siz Adil Öksüz’ü niye aradınız” diye soran olmadı. Adil Öksüz’ün Almanya’da olduÄŸuna iliÅŸkin haberlere ise CHP’den tık yok.

Åžimdi gelelim asıl sorularımıza… Madem Adil Öksüz MÄ°T elemanı idi niye Almanya’ya sığındı? Yoksa Alman istihbaratı BND’ye mi transfer oldu?  Adil Öksüz konusunda oldukça duyarlı olan Kemal KılıçdaroÄŸlu, Öksüz’ün yurt dışına güvenli bir ÅŸekilde çıkışının ardından niye soru sormaya devam etmedi? KılıçdaroÄŸlu’nun, Adil Öksüz konusunda Almanya’ya söyleyecek bir sözü var mı? Bu konuda konuÅŸmak için denizbayrak83’ten mail mi bekliyor?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.